Här kommer jag skriva om mina största intressen, trädgård, inredning och då helst shabby chic, bakning,familj, min butik och gjutning i betong. Att få skapa fina å vackra saker får mig att må bra. Kommer även att skriva lite om vägen tillbaka från utmattningsdepression men mest om glada fina och roliga saker



torsdag 13 december 2012

Lusse firande hela dagen lång

Hejsan.
Är det lucia så är det det hela dagen, så idag får mina barn jobba för fullt :) Först på förskolan och senare idag så kommer mormor och morfar och tittar på de små sötnosarnas sånger här hemma.
Tog många kort idag men så  har jag en liten bus tjej som tycker det är jätte kul att göra massa miner och räcka ut tungan, och när hon är sur så putar hon med munnen och sådana kort blev det jätte många av idag..men här är några iallafall


skulle absolut inte titta på mig när jag tog kort

den här damen har intagit posen för fotografering:)

Här står Wilma helt still med huvudet för även hennes krona gled ju ner över näsan, och ja ni ser ju hur kul det är med tungan ute i tid och otid.

Här var jag snabb och tog kort illa kvickt innan tungan gled ut igen..

Har ni varit på luciafirande idag oxå kanske?
Här hemma har inte blivit särskilt mycket gjort idag men.... imorgon..DÅ..
Tänkte att jag skulle lägga ut receptet på marknadsnougat som jag inte hittade häromdagen. De smakar precis som de bruna fyrkantiga godisarna man köper på marknadsstånden. Super goda.

Marknadsnougat:
125 gr coccos fett
1 3/4 dl vatten
6 dl socker
koka upp tills sockret smält
5 1/2 dl vetemjöl
5 dl florsocker
1 dl kakao
Blanda mjöl, florsocker och kakaao, rör ner sockerröran i blandningen.
Blanda allt väl och bre ut på bakplåtspapper och låt stelna.
Väldigt gott.

Tänkte jag skulle göra en fudge där man kan ha skumtomtar eller skumbananer i. Hittade detta recept på jobbet för något år sedan och gjorde dessa förra året. De är oxå väldigt goda och enkla att göra.

Bananfudge/ tomtefudge: ca 60 st
100 gr eller 20 st skumbananer/skumtomtar
4 dl socker
2 dl grädde
100 gr smör
300 gr ljus blockchoklad.
Klipp bananerna/skumtomtarna i bitar, blanda med grädde och smör. Värm på svag värme till de smällt. Låt sjuda 10 minuter.
tillsätt choklad och rör tills det smält och rör sedan kraftigt tills massan svalnat.
Häll smeten i oljad form eller på bakplåtspapper. Skär sedan i bitar när det stelnat
Gottigott minsann.

Så där, ni som känner att ni inte har så mycket att göra ikväll ni kan ju alltid göra godis nu då hi hi, tror dock inte att det finns någon som har det så lugnt och har man det så tycker jag man ska fortsätta njuta av lugnet lite till :)
Ha en fortsatt bra em/ kväll.
Kram Jennie

2 kommentarer:

Vad kul att du kikar in här, jag blir jätte glad om du vill lämna en kommentar hos mig. Då får jag ju glädjen att kunna kika in hos dig som har blogg.
Kramar. Ni som inte har blogg kan oxå kommentera. Gå in i rullisten vid kommentarsrutan och sätt dig som anonym, i kommentaren kan du sedan skriva ditt namn om du vill.Tryck på publicera när du skrivit färdigt.