Här kommer jag skriva om mina största intressen, trädgård, inredning och då helst shabby chic, bakning,familj, min butik och gjutning i betong. Att få skapa fina å vackra saker får mig att må bra. Kommer även att skriva lite om vägen tillbaka från utmattningsdepression men mest om glada fina och roliga saker



lördag 27 april 2013

Bak-å mässdag

Hejsan på er.

Oj vad dagen gick fort idag då! Inget vidare väder alls idag, grått å regn och kallt!
Vi gick på bomässa idag en sväng och jag köpte med mig lite gott som man kan äta:) fetaost och oliver i olika smaker, var ju bara tvungen att smaka av det när jag kom hem:) kan säga att när jag sedan gav mig ut på en liten löprunda så var de inte lika gott längre.. det liksom åkte upp å ner kan man säga...

Bjöd hit mina föräldrar på mat, då de oxå åkte till mässan och under tiden de var där så bakade jag lite ur den nya Hembakat tidningen!! SÅÅÅ många goda lätta recept, älskar den tidningen.
Jag kan baka massor ur de där tidningarna men tycker mer om att baka det än att äta upp det hihi.

Gjorde en Kladdkaka med nutella i och som man ringlade nutella över  oxå. PLUS petit-chouer med vit chokladmousse och Nutella även där.
Klart jag smakade lite av båda, måste ju se om det blev gott men nu är det ganska mycket kvar här:) får väl frysa ner lite eller så...

petit-chou med nutella och vit choklad mousse emellan och även någon mandarinklyfta i..mums...
 Recept på Petit-chouer:
15-20 st

3 dl vatten
100 gr smör
2 dl mjöl
1 tsk socker
3 ägg

Vit chokladmousse.
3 dl vispgrädde
200 gr vit choklad
1 äggula

Garnering:
Nutella
mandarinklyftor
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader, koka upp vatten och smör. Ta av från värmen och blanda i mjöl och socker, rör ihop till en deg.
Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
Sleva ner i smeten i sprits ( går även att lägga upp smeten med sked på plåt)
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 20-30 min
De ska bli höga och gyllenbruna, man får inte öppna ugnsluckan innan de är färdiga för då sjunker kakorna ihop.
Låt dem svalna på galler.
Gör moussen: vispa grädden fluffig men inte för hård. Tillsätt den smälta vita chokladen samt äggulan och blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
Skär ett lock på petit-chouerna och bred ett lager nutella på bottnen och spritsa över moussen och lägg över en mandarinklyfta.
pudra florsocker över allt.. jag glömde de men men ...
Nutella kladdkakan, man skulle ringa nutella över men det var inte lätt, den är ju inte precis lös..Jag hade vit chokladmousse till denna oxå då det blev massor över  men annars kan jag tänka mig det är gott med grädde till.


Får se om jag bakar lite bröd imorgon, beror på vädret, fanns massa goda recept på även det.

Hoppas ni har haft en fin lördag och att ni får en skön dag imorgon oxå.
Kramar Jennie

3 kommentarer:

  1. Men kladdkakan låter ju hur god som helst!
    Vad du är duktig på att baka.
    Det är alldeles för sällan jag gör det och det kanske är tur med tanke på hur mycket jag älskar godsaker=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Mmmmså gott det var här då, värsta bakstugan. Kladdkaka är alltid gott och det lät inte dumt med nutella.
    Förstår att det kan vara jobbigt att springa med magen full av feta ost.
    Ha en fin start på nya veckan.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Mmm, va gott det såg ut och lät alltihop. Jag ska nog också baka idag (läs handla fikabröd) Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du kikar in här, jag blir jätte glad om du vill lämna en kommentar hos mig. Då får jag ju glädjen att kunna kika in hos dig som har blogg.
Kramar. Ni som inte har blogg kan oxå kommentera. Gå in i rullisten vid kommentarsrutan och sätt dig som anonym, i kommentaren kan du sedan skriva ditt namn om du vill.Tryck på publicera när du skrivit färdigt.