Här kommer jag skriva om mina största intressen, trädgård, inredning och då helst shabby chic, bakning,familj, min butik och gjutning i betong. Att få skapa fina å vackra saker får mig att må bra. Kommer även att skriva lite om vägen tillbaka från utmattningsdepression men mest om glada fina och roliga sakeronsdag 3 april 2013

Dagen efter allt..

God morgon på er.

Det var som jag befarade, jag skrev visst inget igår här:) hihi ni förstår nu då vad jag menar med senil hos mig.
Det var väl inte bara mitt minne som gjorde att jag inte skrev.
Idag är "dagenefterallt" kan man säga.

Igår fick jag så snällt gå ner till arbetsförmedlingen och skriva in mig och enda anledningen till att jag ens går dit är att jag BARA vill ha starta eget bidrag. Får jag inte det så tänker jag inte stå som arbetssökande hos dom och bli jagad, meningen är att jag även utan bidrag ska starta mitt företag. Iallafall..vet inte om ni har varit där på länge, för mig var det ca 15 år sedan sist.
Tog en nummerlapp och väntade i 2,5 timma innan jag fick komma in till en!! Fattar ni, himla bra att de sprarar in på folk där..INTE. När jag väl kommer in så säger han att, jaha.. du visste inte att man ska skriva in sig själv först innan man kommer in här så egentligen så ska du göra det och sedan ta en ny nummerlapp. Jag vägrade kan jag säga! Han fick allt skriva in det lite snabbt åt mig där.. Allt som allt så var jag där mellan 10:30- 14:00. Säger inget mer men ni fattar va?!

Tick tack.. fy vad klockan gick sakta där ett tag på arbförmedlingen
Efter det där lååånga mötet så hem och äta lite för att sedan förbereda för ett kalas IGEN!!

Däremellan så kan jag bara säga att jag har ett helvete pga mitt ex! Jag skulle kunna skriva hur många svordomar som helst om honom men ni kan tänka er att det fullkomligt bubblar ur mig.
Det är 8 år sedan vi delade på oss. Ni har ju sett att jag varit på möte med skolan ang sonen som går i 8:an. Exet har inte en enda gång under 12 år som våra barn gått i skolan, följt med på ett utvecklingssamtal eller föräldramöte! Inte ens på dessa viktiga extra möten då det håller på att gå helt åt skogen med sonen så kommer han. Varför? Det är inte något som är viktigt för honom. Det som är viktigt för honom är hans kossor! Det är det viktigaste i hans liv och så klart han själv är ju JÄÄÄÄTTTE viktig. Sonen som går i åttan fyllde år nu, pappan har inte ens ringt och grattat.

Det han däremot har gjort är att han flyttat utan att meddela någon utav oss. Han ska bo borta i 3-4 månader och sedan komma tillbaka.. meddelar man inte sina barn detta åtminstone.
Det roliga oxå är ju att vår äldste son som nu är 18 år bor ute hos honom mest, när pappan flyttade så tog den egoistiska skiten med sig deras tv, så nu har sonen som bor kvar där då ingen tv!!(Ni som undrar varför han inte flyttar hit, är att han vill bo på gården och jobba med djuren, jag har försökt övertala honom, däremot så är det täta besök och lämning av mat till honom)
Ja jag vet inte vad jag ska säga mer än att detta är sååå jobbigt och jag lider med mina barn. Allt som han ställer till med får en annan reda upp efter honom och alltså krafterna börjar ju försvinna lite nu och det är inte konstigt om man nu varit sjukskriven för utmattningsdepression, så här hade jag det under tiden vi var ihop oxå, skötte ALLT. Jag har aldrig fått någon hjälp med barnen eller uppbackning eller kunnat ha några egna intressen, pga hans intresse KOSSOR är så mycket mer värt!

Så efter att ha förberett kalaset så åkte jag några mil för att hämta äldste sonen så vi var och införskaffade en tv till honom. Ja ni hör ju hur sjukt allt är! Jag gör detta ENBART FÖR SONEN. Absolut inte för att på något vis underlätta för egot!

Ja men just det, en liten kulig sak till som han gjort. Ni som har barn vet ju att de helst av allt vill ju skita i skolan och bara sluta. Pappan har nu bett äldste sonen att hoppa av gymnasiet för att bli arbetskraft på alla deras jävla gårdar. Vad säger en skoltrött pojk då tror ni?! Självklart vill han inte gå i skolan. Jag försöker, mormor  och mostrar försöker nu för glatta livet att övertala honom att inte sluta. Men hur lätt är det när pappan själv erbjudit honom att sluta utan att ens diskutera en sådan sak med mig.

Efter tv inköp så var det dax för kalas, kände mig inte alls pigg, började få ont i huvudet må illa frossa ont i halsen mm. När alla åkt så gick jag och la mig vid 21. Det var då jag kom på att mitt i all röra så hade jag inte skrivit här! :) ha ha visst är man knäpp, där låg jag och ulkade av huvudvärksillamående och så hade jag inte varit inne på bloggen heller! Fattades bara det oxå.
Mår lite bättre idag iallafall och har bara lite ont i halsen än.

Så detta var dagen E. Dagen Efter allt som hände igår.

Inget roligt inlägg men då detta oxå är en liten dagbok för mig så kan det vara bra för mig och kanske jag kan visa egot vad jag tycker en dag, han är nämligen inte så bra på att lyssna på mig utan slänger på luren i örat när det blir jobbigt att diskutera saker.
Han ska få se hur mycket han förstör för andra genom att vara en oengagerad pappa. Finns liksom inga ord riktigt för det jag känner. När ni läser detta så kan ni ju skjuta in massor av svordomar emellanåt så kommer det lite i närheten av vad jag känner..

Så där nu ska jag och W fika lite, hon har lite ont i halsen idag så tänkte vi skulle mysa lite bara hon och jag:)
De är ju allt för en..ens barn. Man gör så gott man kan för att alla ska ha det bra och det är mycket blod, pga att jag springer in i väggen jämt, svett pga man stressar runt till alla möten, tårar är det massor av kan jag säga, pga all otillräcklighet som man känner och sorgen för en pappa som spelar död.

Ha en fin dag.
Kramar Jennie

9 kommentarer:

 1. Sänder dig många styrke kramar!! Blev oerhört bestött när jag ditt inlägg. Hur kan en pappa bete sig så?? Inte ta nåt som helst ansvar för sonen, ingen stöttning ingenting. Förstår du inte haft det lätt o fortf får kämpa för dina stora pojkar.
  Tyvärr är en del män såna och tusan vet vad man ska göra åt dom. Ego är bara förnamnet.
  Tur för dina barn att dom har en omtänksam o kärleksfull mamma.
  Kram till dig Jennie, fr Lotta

  SvaraRadera
 2. Tänk vilket tur att dina barn har dig, en sådan omtänksam mamma. Men glöm bara inte av dig själv, om inte du mår bra så kan du inte heller hjälpa dina barn. (fast det där har du med all säkerhet redan hört miljontals gånger, och det är faktiskt lättare sagt än gjort) Var glad att du slipper arbetsförmedlingen jag väljer att inte skaffa mig någon Akassa för jag vägrar att låta arbetsförmedlingen styra över mig. Nu står jag dock här med endast ett 20% jobb och utan a-kassa, men pengar är inte allt utan friden jag känner i själen är mer värt;)

  Massa kramar till dig du starka kvinna, hejja på och ge aldrig upp/Annie

  SvaraRadera
 3. Ja, det kan vara skönt att skriva av sig lite... Kossor... ja, det kan man ju också ha som största intresse... ;) (Förlåt, min ironi, där)
  Skönt att kunna tanka lite energi med dottern idag!
  Kram till dig!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Åhh, herreguuud så jobbigt! Vet inte vad jag ska säga, men jag hade nog blivit gaaaalen! Tur, tur , tur att barnen har dig men fyyy vad drygt att få ta allt jobbigt själv, speciellt när man inte är hundra pigg och allt... Inte nå konstigt att du gick in i väggen! Styrkekraaaaam till dig, Jennie!!!!!

  Petronella

  P.S Hade nog blivit gaalen där på Arbetsförmedlingen också....

  SvaraRadera
 5. Vad jobbigt för dej! kram

  SvaraRadera
 6. Hej Jennie.
  Fy va jobbigt... Jag lider verkligen med dig... Fan rent ut sagt va svårt det måste vara....
  Känner i ditt inlägg att du är stark och trygg men hur länge ska du orka!!
  Jag tänker på dig och skickar extra många styrkekramar.
  Jessica

  SvaraRadera
 7. Tack snälla du för rådet med näsdroppar. Ska testa det på min lilla fröken! :)
  Usch vilken himla dag du hade och så jobbigt det låter med barnens pappa!! Styrkekramar till dig!
  Hoppas att du har en bättre dag idag!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 8. Dina barn är lyckligt lottade som har dig till mamma ..om ditt ex kan man bara säga ....oh man blir så arg när man tänker på det. Men du sak inte känna press att du måste skriva här varje dag...skriv när du känner för det
  stor kram till dig
  kram Rosa

  SvaraRadera
 9. Oj vad jobbigt för dej!!!
  Jag har öppnat ett konto på arbetsförmedlingen idag... får jobba extra om jag vill...och nu känner jag att jag skulle vilja jobba några timmar i veckan....men om det finns jobb, det vet i tusan....tänkte gå in till Arbetsförmedlingen till veckan....
  Hoppas du har det bra trots allt jobbiga....
  Kram till dej!

  SvaraRadera

Vad kul att du kikar in här, jag blir jätte glad om du vill lämna en kommentar hos mig. Då får jag ju glädjen att kunna kika in hos dig som har blogg.
Kramar. Ni som inte har blogg kan oxå kommentera. Gå in i rullisten vid kommentarsrutan och sätt dig som anonym, i kommentaren kan du sedan skriva ditt namn om du vill.Tryck på publicera när du skrivit färdigt.