Här kommer jag skriva om mina största intressen, trädgård, inredning och då helst shabby chic, bakning,familj, min butik och gjutning i betong. Att få skapa fina å vackra saker får mig att må bra. Kommer även att skriva lite om vägen tillbaka från utmattningsdepression men mest om glada fina och roliga saker



tisdag 12 februari 2013

En utmärkelse till mig, så glad jag är!



Hejsan.

Jag blev så glad idag när jag fått en kommentar på bloggen  och fått den här fina utmärkelsen av härliga Jessica som har en himla inspirerande och fin blog där jag är inne så fort jag ser att ett nytt inlägg är skrivet:) kolla in bloggen så får ni se vad jag menar!

Med denna utmärkelsen så följer ju då även lite frågor som ska besvaras av mig:)

Där trivs jag bäst: När hela familjen är samlad, vilket inte händer så särskilt ofta, men faktiskt så tycker jag det är när jag får ordna kalas här hemma hos oss för då är alla barn i vår familj och barnens mor och farföräldrar här. Det är så sällan så de gångerna när man får ordna och dona inför dessa sammankomster tycker jag är så fint. Tänk vad rik man är på familjemedlemmar:)
två av fem barn..

fyra av de fem barnen..

Om jag fick välja yrke fritt: jag är ju en omhändertagande människa som älskar att ta hand om människor när det behövs så enligt mig så har jag haft det bästa jobb jag önskat mig, som sjuksköterska. Nu väntar nya utmaningar i framtiden som jag hoppas kommer att bli mitt drömyrke och har inte alls med vården att göra, ni ska få se så småningom:)

Då blir jag riktigt arg: Oj ja..ja ni vet ju att senaste tiden har jag varit heligt förbannad över att det sparas in pengar där det behövs som mest, då helst inom vård och faktiskt inom yrkena som ska forma och lära våra barn allt inför framtiden, SKOLAN. Fy, jag blir arg bara jag tänker på det. Kan inte vara svårt att vara politiker, jag har aldrig sett en politiker bli utbränd heller för den delen. De skulle behöva komma ut och se hur verkligheten ser ut för oss som jobbar!!

Jag mår bäst när jag: När jag har familjen omkring mig, när jobbet funkar och man får tid för sig själv till träning osv. Ni vet de där tillfällen då allt bara stämmer och hela livet bara flyter på.  När mamma mår bra mår hela familjen bra, visst e de så:)

Om jag fick en miljon: jag försöker vareviga helg att bli miljonär men det skiter sig hela tiden hihi. Om jag vann en miljon så skulle jag betala en stor del på vårt hus, haft roligt och bjudit familjen på något som alla skulle uppskatta. Man kan nästan säga att man skulle köpa sig lite kvalitets tid med familjen!

Gör helst på semestern: Påtar i landen, fixar i växthuset med all odling där, sol å bad med barnen. Vistas i sommarstugan i Oskarshamn. Kan vara ute från tidig morgon till sen kväll bara för att man kan, det är soligt, varmt och skönt och man vill inte riktigt gå in..inte förräns de där hemska myggen kommer iallafall!





Värsta impulsköpet: Jag är ju en sådan som budar hem saker på ebay och tradera. Jag fick för mig en dag att min son behövde en ny telefon. Ibland är det som om den onde flugit in i huvudet på en  och man ska bara vinna det där man kanske inte egentligen behöver. Men ja den där telefonen såg ju hur fin och bra ut som helst. Fick hem den och det var värsta plastleksaken, det var dock en riktig telefon men den var rena rama plojtelefonen. Kan säga att han aldrig använde den!! Jag skrev ett argt mail till säljaren och frågade vad det var för skit han skickat, han försökte lugna ner mig och sa att jag behöver väl inte vara otrevlig, det var bara att skicka tillbaka den om jag inte ville ha den. Tror ni att jag fick iväg den eller?! Nä... den ligger och skräpar någonstans..

Detta gör mig lycklig: När de små kommer och slår armarna om en och säger att de älskar mig. När mannen gör likadant. De stora barnen får man ju ta det som en komplimang när de kommer och säger god natt och man får en snabb kram:) När man får känna sig uppskattad och man får en känsla av att man faktiskt  har lyckats med något bra här i livet:) Barnen, hur hemska de än är i tonåren, de betyder ju allt för en och det kommer de att göra tills man sitter där vid 90 års ålderna oxå. Man kommer nog alltid att oroa sig för dom.



Jag drömmer om: Att det jag kommer att arbeta med framöver inte kommer att kännas som ett jobb, utan mer som ett nöje och som får mig att utvecklas och må bra. Jag drömmer om att starta något eget och förhoppningsvis kanske den drömmen slår in någon gång...:)



Ja där fick ni veta lite om mig och mina tankar och drömmar.

När man får en sådan här utmärkelse så ska man i sin tur skicka vidare denna till 5 bloggar som har mindre än 200 följare.

Mina 5 bloggar jag valt ut av alla som jag varje dag läser, (svårt val kan jag säga)

a house with a view
Madame Edith
Sofias bod
Veronicas lantliv
änglar och pärlor

Ska bli kul att få läsa era svar på frågorna:)
Ha en fin kväll nu allihop. Nu ska jag gå och se om man kan tigga till sig en kram av de små barnen.
Kram Jennie








26 kommentarer:

  1. Grattis till awarden!! Den var du väl värd:)
    Kul att få veta lite mer om dej!
    Hur gammal är din stora dotter på bilden? Himla söt! Kan min vara lite äldre? min är snart 18!
    Ha en fin kväll !!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du.
      Min dotter är 16 år på kortet, det var från i somras när hon slutade högstadiet. Ja hon är så söt så söt. Då fick man ju faktiskt ta lite kort på henne för en gångs skull hihi. Ha en fin kväll du med.
      Kram kram

      Radera
  2. Grattis till din utmärkelse och kul att läsa lite om dig
    kram Rosa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Rosa, ja det kan vara kul att läsa och få reda på lite mer oss bloggare emellan:)
      Kram på dig

      Radera
  3. Grattis till awarden, så trevligt att få läsa lite mer om dig;)

    Hoppas du fick de där kramarna;)
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Annie.
      Ja då jag har fått så mycket kramar så! Just nu är det mest mamma som gäller för de bägge minsta. Båda ska sova bredvid mig, båda ska sitta bredvid mig i soffan och när vi äter. Bara jag får borsta tänderna på dom..ja ibland önskar man att det inte var riktigt så intensivt tjat med deras mamma:)
      Kram Jennie

      Radera
  4. Grattis till awarden och så himmelens kul att få läsa lite om dig och dessutom få se dina fina och älskade barn!

    Hoppas din dröm kommer att slå in en dag! Det håller jag tummarna för!

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla.
      Ja men visst är det kul att få läsa lite mer ingående vad man tycker och tänker om vissa saker!
      Jag är övertygad om att min dröm kommer att slå in:)
      Kram

      Radera
  5. tack för jättetrevlig läsning, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för alla inspirerande och fina bilder du alltid visar på din blogg!
      Kram på dig " farmor":)

      Radera
  6. Hej! Först GRATTIS till dig! Och TACK snälla du att du skickade vidare till mig! Vad GLAD jag är! Hih va många frågor! Det va roligt att läsa dina svar! Jag ska prova svara på frågorna så fort jag hinner! Har det fint!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sirpa.
      Vad roligt att du blev glad! Du får ta frågorna när du hinner:)
      Kram

      Radera
  7. Grattis! Så roligt att läsa om dig också=))
    Det var några bloggar som var nya för mig så där ska jag kika in.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Hannis.
      Ja du får kika in på de andra och titta lite:)
      Ha en fin dag.
      Kram

      Radera
  8. Hej fina Jennie.
    Oh va roligt att få läsa lite mer om dig och din familj :)
    Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna :)
    Stor kram till dig.
    Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan.
      Det är jag som ska tacka för utmärkelsen, man fick allt tänka efter lite vad man skulle svara så det var lite nyttigt att få tänka för en gångs skull hihi.
      Kram på dig

      Radera
  9. Grattis till dig!!!! och tydligen också till lilla mig.... =)
    Tack! Så roligt att du gillar min blogg!
    STOR KRAM
    Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sofia, ja jag tycker du har en så härlig blogg med allt ditt pysslande och fina bilder:)
      Kram till dig:)

      Radera
  10. Grattis till dig och tack för att du skickade vidare till mig. Roligt att läsa dina svar och ska nu försöka göra mitt bästa..Kram Veronica.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och det var så lite så:)
      Det var kul att läsa dina svar oxå!
      Kram

      Radera
  11. Svar
    1. Tack så mycket!
      Hoppas ni har ett härligt sportlov:)
      Kram

      Radera
  12. Näääämen oj!!! Stoooort tack, vad glad jag blir över att du tänker på mig och min blogg:) You made my day:))) Jag ska absolut svara på frågorna i något inlägg framöver:)))

    Och det var verkligen kul att få läsa om dig också:) Så himla retfullt med telefonköpet där... Jag har funderat mkt över det där med köp över nätet. Jag handlar på blocket men då hämtar jag det alltid på plats hos säljaren, men jag har förstått att det finns många bra priser via näthandeln.

    Önskar dig en finfin kväll!

    kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  13. Så kul att jag kunde glädja dig med denna utmärkelse;)
    ja du det där med att köpa på nätet är inte lätt men det har gått bra alla gånger jag köpt, förutom att denna telefon inte stämde överrens med bilden:)
    Kram tillbax

    SvaraRadera

Vad kul att du kikar in här, jag blir jätte glad om du vill lämna en kommentar hos mig. Då får jag ju glädjen att kunna kika in hos dig som har blogg.
Kramar. Ni som inte har blogg kan oxå kommentera. Gå in i rullisten vid kommentarsrutan och sätt dig som anonym, i kommentaren kan du sedan skriva ditt namn om du vill.Tryck på publicera när du skrivit färdigt.